A+ / A-

Най-разпространените технологии за печат върху рекламни сувенири

Най-разпространените съвременни технологии за печат на фирмена реклама върху рекламни материали. 

Какво е ситопечат, тампонен печат, UV дигитален печат и още. 

Какви са разликите, предимствата и недостатъците при различните технологии за печат на рекламни сувенири и рекламни материали. 

 


Тампонен печат - Pad printing

Тампонен печат

P- Pad printing - тампонен печат.

Тампонният печат, без съмнение, е една от най-добрите и ценово ефективни технологии за брандиране на вашите  рекламни сувенири, пишещи средства и фирмени подаръци.

Една от малкото технологии на печат, приложима и върху предмети със сложна и неправилна триизмерна форма. Тампонът може да "обгърне" предмета (особено, ако става дума  за малък цилиндричен или сферичен предмет) до 180 градуса и  нанесе изображението по цялата контактна повърхност.

За рекламните сувенири с тъмен цвят се препоръчват златни и сребърни мастила, които са с по-голяма покривност.

За тампонен печат върху метални повърхности се използват двукомпонентни мастила, които са по-бавносъхнещи от обикновените мастила. Този вид печат не е подходящ за отпечатване на големи изображения, максималният размер на клишето е 10 х 10см.

Предимството на тампонния печат пред ситопечата е, че дава по-добър детайл. Могат да се отпечатват букви с особено дребен шрифт с идеално качество, като е възможно и възпроизвеждането на растер. Чрез тампонния печат химикалката, която подарявате или използувате, носи вашето фирмено лого, послание, координати и напомня за услугите и продуктите, които вие предлагате за по-дълъг период от време.

Ситопечат - Screen-printing

Ситопечат на рекламни сувенири

S-Screen-printing - Ситопечат.

Ситопечатът е процес, при който се получава траен отпечатък с помощта на сито. При тази технология позитивния филм се копира контактно върху фино сито,покрито с фоточувствителна емулсия,която в резултат на експонацията отпушва едни от дупките на ситото и оставя запушени други.След това върху готовото сито се поставя мастилото,а обектът за печат - под него.С оказан натиск мастилото се нагнетява върху ситото и там,където дупките са отворени,преминава през него и попада върху печатания предмет. Ситопечатът се използва при малки и средни тиражи.

Ситопечатът е най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, хартия, метал, дърво и др. С него се печати главно щрихово и е една от малкото технологии за печат върху предмети с неправилна форма, което я прави широко използувана в рекламата.  За по-стабилен отпечатък при ситопечат върху някои пластмаси и метали е необходимо да се използват двукомпонентни мастила. При печат с тези мастила различни са само времето и температурата на съхнене, а технологията е като при стандартния ситопечат. Ротационният ситопечат се използува за надписване на цилиндрични рекламни сувенири като химикалки,запалки,чаши,пепелници,топки и други.При завъртането на сувенира,изображението се разполага на по-голяма площ и това позволява да се събере повече рекламна информация.С помощта на ситопечата успешно се брандират различни рекламни сувенири като химикалки,запалки,чаши,чадъри,чанти,стикери от хартия и PVC,дебели картони,текстил /тениски,ризи,суитчери/и други.Със ситопечатната технология трудно се постига многоцветно изображение,но е добра алтернатива,когато офсетовия печат е неприложим.

Трансферен печат - transfer-printing

Transfer-Sublimatsiq

Трансферен печат - transfer-printing. T-transfer-printing - Трансферен печат 

Тази технология е особено подходяща за пренасяне на изображения върху неправилни или  ротационни повърхности. Технологията позволява надписване до 360 градуса. Методът на сублимацията чрез трансфер се използва посредством офсетов,дигитален и ситов  печат.От трансферната хартия изображението се прехвърля на предмета с висока t и натиск. Този печат е подходящ при пълноцветен печат с голяма сложност.По този начин могат да се брандират следните медии:

 

  • чаши
  • керамика
  • стъкло
  • метал
  • текстил
  • дърво

За трансферния печат осигуряваме специални чаши -MUG, халби, LATTE, MAGIK MUG,чаша-термос и др.Керамиката е със специално фотополимерно покритие,което позволява трансферираното изображение да не се разрушава от горещата вода в съдомиялната машина.
Ефектни рекламни сувенири са и: подложки за мишки, подложки за хранене, пъзели, термочаши, изделия от тъкан и нетъкан текстил, тениски,кутии за вино и други.

 

Когато “MAGIK MUG” е празна,пред вас не е нищо повече от  една празна чаша.Налейте в нея  гореща течност и вълшебството започва-чашата постепенно ще сменя цвета си и ще ви разкрие скритата до момента тайна-рекламно лого или любима снимка!

Погледнете  снимката по-горе и ще видите  "магията" на MAGIK MUG,показана чрез чашите с логото на   "Нескафе".

 

 

 

 

 

Офсетов печат - offset-printing

Офсетов печат

Офсетов печат - offset-printing

Офсетов печат е най-популярната технология за печатане на текст и изображения, предимно върху хартия. Най-общо офсетовият печат се базира на мастила, които използват разликите в повърхностното напрежение в различните зони на експонираната предварително очувствена алуминиева пластина – след експонацията едни от зоните на пластината привличат мастилото, а другите го отблъскват. В резултат на това в зоните на привличане се отпечатва цвят, а в зоните на отблъскване – не. Офсетовият печат има много разновидности – ролен и листов, едноцветен и многоцветен, но най-важното деление е по вида на използваните базови цветове на мастилата. По този показател има 2 основни вида офсетов печат – щрихов и процесен. При щриховия офсет се използват мастила с много различни цветове и тези мастила най-често не “взаимoдействат” помежду си върху напечатания лист. При процесния печат, напротив, за възприемането на цветовете в напечатаното изображение се разчита изцяло на взаимодействието между така наречените “растерни мрежи” на няколко основни цвята, отпечатани върху листа. Най-популярната система за процесен печат е CMYK. Тя е базирана на 4 основни цвята – синьо-зелено, пурпурно, жълто и черно (cyan, magenta, yellow, black), от взаимодействието на чиито растерни мрежи могат да се получат достатъчна част от видимите от човешкото око цветове, за да се използва тази система като универсално средство за печатане на цветни изображения. Въпреки невъзможността на CMYK системата да отпечатва много от чистите цветове, които окото може да види, нейните качества са достатъчни, за да бъде тя вече много десетилетия практически най-универсалния метод за пълноцветен печат при всички тиражи над 1000. На английски език терминът е offset printing.

Компютърен печат, гравиране - UV-LED-printer

Компютърен печат, гравиране - UV-LED-printer

Компютърен печат, гравиране - UV-LED-printer. UV-LED-printer - Компютърен печат, гравиране

Един LED принтер е вид компютър принтер, подобен на лазерен принтер. LED технология използва светодиод масив като източник на светлина в печатащата глава вместо лазер, използван в лазерни принтери и, по-общо, в процеса на ксерографията. The светодиодни ленти на импулсно мига в цялата ширина на страницата и създава образа на барабана за печат или колан, докато се движи покрай. Светодиодите са по-ефективни и надеждни в сравнение с конвенционалните лазерни принтери, тъй като те имат по-малко движещи се части, което позволява по-малко механично износване. В зависимост от дизайна, LED принтери могат да имат по-високи скорости на печат от някои лазерни-базирани дизайни, и като цяло са по-евтини за производство. За разлика от LED принтери, лазерни принтери изискват комбинации от въртящи се огледала и лещи, които трябва да останат в привеждането в съответствие в рамките на тяхната употреба. The LED печатащата глава няма движещи се части. UV-LED технологии принтер се отнасят до не-въздействие, техника за мастилено-струен печат, което веднага се втвърдява изпръсква капката директно върху лицевата субстрата. В UV-LED лампа, която се помещава на светодиоди излъчват енергия върху специално формулиран UV-LED мастилото, което съдържа фотоинициатори и са реактивни към енергията, излъчвана от UV-LED лампа.
Сублимационен печат - Sublimation-print

Сублимационен печат - Sublimation-print

Сублимационен печат - Sublimation-print. Sublimation-print - сублимационен печат.

сублимационен печат е дигитална технология за печат с помощта на цветен картина, която работи с полиестер и полимерно покритие субстрати. Също така по-нататък цифров сублимация, процесът обикновено се използва за украса на облекло, знаци и банери, както и новост елементи, като например мобилен телефон капаци, плакети, чаши за кафе, както и други предмети с сублимация лесен повърхности. Процесът използва науката за сублимация, в която топлина и налягане се прилага към твърда, тя се превръща в газ през ендотермичен реакция, без да преминават през течната фаза. В сублимационен печат, уникални сублимация багрила са прехвърлени на листа "трансфер" на хартия чрез течно мастило гел чрез пиезоелектричен печатащата глава. Мастилото се нанася върху тези документи мастиленоструйни високо освобождаване, които се използват в следващия етап на процеса на печат сублимация. След дигитален дизайн е отпечатан върху трансфер на сублимация листа, тя се поставя на топлина преса заедно със субстрата да се сублимира. За да прехвърлите изображението от хартията към основата, тя изисква натиснете процес на топлинна енергия, която е комбинация от време, температура и налягане. Пресата на топлина се прилага тази специална комбинация, която може да се промени в зависимост от субстрата, за да "трансфер" Багрилата за сублимация на молекулярно ниво в субстрата. Най-честите багрила, използвани за сублимация активират при 350 градуса по Фаренхайт. Въпреки това, редица от 380 до 420 градуса по Фаренхайт е нормално препоръчва за оптимален цвят. Крайният резултат от процеса на сублимация на е почти постоянна, висока резолюция, пълноцветен печат. Тъй като багрилата се влива в субстрата на молекулярно ниво, а не да се прилагат по-достъпна ниво (като с ситопечат и директен към дрехата печат), отпечатъци няма да се напука, избледняват или кори от субстрата при нормални условия.

Керамика и XP печат - Ceramic and XP printing

Керамика и XP печат - Ceramic and XP printing

Керамика и XP печат - Ceramic and XP printing. Ceramic and XP printing

Ceramic-and-XP-printing

Керамични Printer В цифров плосък принтер може да печата изображения директно върху керамика, макс. размер е размер A2. И дизайна на обектите са водоустойчиви и желаната устойчивост. С RIP софтуер, операцията е доста лесно за всички. Керамични Printer В цифров плосък принтер може да печата изображения директно върху керамика, макс. размер е размер A2. И дизайна на обектите са водоустойчиви и желаната устойчивост. С RIP софтуер, операцията е доста лесно за всички.   Детайли и спецификация Основни функции: 1.Print всякакви изображения, снимки, думи на керамични 2.Опции на всеки бял цвят на керамични 3.Printing скорост до 60 бр на керамични за час. 4.Freely регулиране на височината на печат в зависимост от дебелината на керамика. 5.CISS система, можете да напълни мастилото лесно мастила 6.Eco-разтворител с отлична възможност за миене 7.Continuously печат 8.Low разходите печат. Спецификации: 1) Резервоари 9-цветно мастило, 80мл / цвят 2) зона на печат: 420X600mm 3) Резолюция: 1440X1440dpi 4) Скорост на печат: A4, пълен формат, пълноцветен, 90 сек. 5) Напрежение: 220V 50HZ / 110V 60HZ 6) Тегло: 51 кг (нето), 95кг (бруто) 7) размер на принтера: 1100X700X500mm 8) размер Опаковка: 1200X900X860mm 9) Windows XP & Vista & Win7
Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing

Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing

Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing. Ceramic pad printing.

Ceramic-pad-printing

Pad печат (също така наречен tampography) е процес на печат, който може да прехвърли изображение 2-D върху обект на 3-D. Това се постига с помощта на офсетов печат процес косвен (гравюра), която включва изображение се прехвърля от клишето чрез силиконова подложка върху субстрат. Pad печат се използва за отпечатване на иначе трудно да се отпечата на продукти в много индустрии, включително медицински, автомобилостроенето, рекламни, облекла и електронни предмети, както и уреди, спортни уреди и играчки. Тя може да се използва и да депозира функционални материали като електропроводими мастила, лепила, багрила и смазочни масла.

 

Физически промени в рамките на филма мастило, както на клишето и върху подложката му позволяват да напусне зоната на гравиран образ в полза на придържането към подложката, и впоследствие да се освободи от подложката в полза на придържането към основата. Уникалните свойства на силиконова подложка му позволяват да изберете изображението от плоската равнина и го прехвърля на различни повърхности, като плосък, цилиндричен, сферични, комбинирани ъгли, текстури, вдлъбнати или изпъкнали повърхности.
Епоксидна заливка тип печат - Epoxy-doming

Епоксидна заливка тип печат -

Епоксидна заливка тип печат - Epoxy-doming. Epoxy doming

Дигитална вложка хартия - Digital-paper-insert

Дигитална вложка хартия - Digital-paper-insert

Дигитална вложка хартия - Digital-paper-insert. Digital paper insert

 

Филм печат - Vision-film-printing

Филм печат -

Филм печат - Vision-film-printing. Vision film printing

Vision филмов печат е специална техника печат за слънчеви очила за етикетиране лещи. По време на процеса на етикетиране, дигитално отпечатана и перфорирани филм се прилагали, позволяваща висока степен на персонализация. Цветовете са базирани на CMYK преобразуване.
Гравюра - Еngraving

Гравюра -

Гравюра - Еngraving. Еngraving

Гравиране е практиката на прерязване на дизайна върху твърда, обикновено равна повърхност, чрез намаляване на канали в него. Резултатът може да бъде украсен обект само по себе си, тъй като, когато сребро, злато, стомана, стъкло или са гравирани, или може да осигури плоча с дълбок печат, от мед или друг метал, за отпечатване на изображения на хартия като щампи или илюстрации; тези образи се наричат също гравюри. Дърво гравиране е форма на облекчение печат и не е включено в тази статия. Гравиране е исторически важен метод за получаване на изображения на хартия в художествено графиката, в mapmaking, а също и за търговски репродукции и илюстрации за книги и списания. Той отдавна е заменен от различни фотографски процеси в своите търговски приложения и, отчасти поради трудността на изучаването на техниката, е много по-рядко в графиката, където тя е била до голяма степен заменя с ецване и други техники. Традиционна гравиране, от щихел или с използването на машини, продължава да се практикува от златари, стъклени гравьори, оръжейници и други, докато съвременните индустриални техники като фотогравиране и лазерно гравиране имат много важни приложения. Геми са били важна изкуството в древния свят, подновен на Ренесанса, въпреки че терминът традиционно обхваща облекчение както за дълбок дърворезби, и по същество е клон на скулптура, отколкото гравиране, като тренировки бяха обичайните инструменти.
3D Гравиране - 3D-Engarving

3D Гравиране -

3D Гравиране - 3D-Engarving. 3D Engarving. 3D Гравюри.

 

Щампа - Embossing

Щампа -

Щампа - Embossing

Щампа може да се отнася до: няколко техники за създаване на повдигнати модел на материала: Хартия за щамповане, набирането на хартия и други метални изделия с помощта на специални инструменти, за да изпълни задачата Релефна Регистрация (ЕИР) подравнява щамповане с подлежащо на изображението Кожен щамповане Щампа (производство), търговски мащаб преговане ламарина Обков и гонене, чрез изчукване на ламарина на ръка Изображение щамповане, процесът на създаване на акценти или сенки, които ще заменят светло / тъмно граници на изображение Релефно отпечатване може да се отнася до: Handheld Ембосери, виждат щамповане лента Брайл релефно отпечатване, принтер влияние, който прави текст като тактилни брайлови клетки Щампа може да се отнася до изменение извършва на хармоники, намалявайки тръстика за техниката на overblowing EMBOSS, акроним на Европейския молекулярна биология Open Software Suite

Бродерия - Embroidery

Бродерия -

Бродерия - Embroidery. Embroidery

Машинна бродерия е процес на бродерия, при която машина шевна машина или бродерия се използва за създаване на модели за текстил. Той се използва в търговската в марковите продукти, корпоративна реклама, и еднакво украшение. Любители също машина бродират за лични шевни и занаятчийски проекти. Има много видове машинна бродерия. Те включват свободно движение шевна машина бродерия, това използва основно зиг-заг шевна машина. Голяма търговска бродерия все още се прави с линк бод бродерия от моделите може да бъде ръчно или автоматично контролира. Повече модерна компютъризирана машинна бродерия, използва машинна бродерия или шиене / бродерия машина, която се управлява с компютър, на който ще се бродира съхраняват модели, те могат да имат няколко глави и теми
Винил стикер печат - Vinyl-sticker

Винил стикер печат - Vinyl-sticker

Винилни стикери - Vinyl-sticker. Vinyl sticker

Винил стикер печат - Vinyl-sticker 

Vinyl sticker printing. Vinyl-sticker-printing

 

 

Цилиндричен, екранен сито печат - Cylindrical screen printing

Цилиндричен, екранен сито печат -

Цилиндричен, екранен сито печат - Cylindrical screen printing. Cylindrical screen printing

Cylindrical-screen-printing

Трансферен печат върху бяла основа - Transfer-printing-on-white-base

Трансферен печат върху бяла основа -

Трансферен печат върху бяла основа - Transfer-printing-on-white-base

Transfer printing on white base

Трансферен печат върху бяла керамика - Transfer-printing-on-white-ceramics

Трансферен печат върху бяла керамика -

Трансферен печат върху бяла керамика - Transfer-printing-on-white-ceramics.

Transfer printing on white ceramics