A+ / A-

P- Pad printing- тампонен печат

Тампонен печат

P- Pad printing - тампонен печат.

Тампонният печат, без съмнение, е една от най-добрите и ценово ефективни технологии за брандиране на вашите  рекламни сувенири, пишещи средства и фирмени подаръци.

Една от малкото технологии на печат, приложима и върху предмети със сложна и неправилна триизмерна форма. Тампонът може да "обгърне" предмета (особено, ако става дума  за малък цилиндричен или сферичен предмет) до 180 градуса и  нанесе изображението по цялата контактна повърхност.

За рекламните сувенири с тъмен цвят се препоръчват златни и сребърни мастила, които са с по-голяма покривност.

За тампонен печат върху метални повърхности се използват двукомпонентни мастила, които са по-бавносъхнещи от обикновените мастила. Този вид печат не е подходящ за отпечатване на големи изображения, максималният размер на клишето е 10 х 10см.

Предимството на тампонния печат пред ситопечата е, че дава по-добър детайл. Могат да се отпечатват букви с особено дребен шрифт с идеално качество, като е възможно и възпроизвеждането на растер. Чрез тампонния печат химикалката, която подарявате или използувате, носи вашето фирмено лого, послание, координати и напомня за услугите и продуктите, които вие предлагате за по-дълъг период от време.