A+ / A-

Ситопечат върху керамични и стъклени изделия

Ситопечат керамика

Съществуват няколко варианта за печат върху стъкло, порцелан и керамика.
При трансферния печат може да се разчита на отпечатване на фини детайли, висока резолюция и прецизно напасване между цветовете. Използваните бои са неорганични и безвредни за потребителя. Задължителна фаза на технологията е температурната обработка до 1000 C, при която минералната боя разтапяйки се, се свързва с изделието. По този начин знакът остава вечно. Трансферният печат се използва за печат само върху стъкло и порцелан.
Съществува и директен печат с двукомпонентни бои, но той има съществени недостатъци: ниска механична устойчивост, малка печатаема площ, един или максимум два цвята печат, които да не се допират един до друг, невъзможност за печат на изделия с неправилна форма, невъзможност за печат на дъното, дръжката, както и от вътрешната страна.

С тази технология се надписват рекламни сувенири за събития и промоции. Рекламният ефект е впечатляващ и дълготраен.

Рекламните сувенири като чаши, пепелници и др. са една добра и дълготрайна инвестиция за всяка фирма; тя обхваща диапазон от всички възрасти, пол и образование. Не трябва да се пропуска и факта, че всеки, получил вашата рекламна чаша ще я вижда ежедневно, пиейки от нея в офиса или в къщи. По този начин Вие оставяте трайна следа в съзнанието на всеки Ваш потребител и хората около него, а това е целта. Печатът може да бъде от 1 до 150 см2.