A+ / A-

Най-разпространените технологии за печат върху рекламни сувенири

Най-разпространените начини и съвременни технологии за печат на фирмена реклама върху рекламни сувенири и материали. 

Начините за печат върху рекламни сувенири

Какво е ситопечат, тампонен печат, UV дигитален печат Гравиране, Сублимационен печат, Обемен стикер и много други. 

Какви са разликите, предимствата и недостатъците при различните технологии за печат на рекламни сувенири и рекламни материали. 

 


Тампонен печат - Pad printing

Тампонен печат - Pad printing

P- Pad printing - или тампонен печат.

За тампонен печат върху метални повърхности се използват двукомпонентни мастила, които са по-бавносъхнещи от обикновените мастила. Този вид печат не е подходящ за отпечатване на големи изображения, максималният размер на клишето е 10 х 10 см.

  • Перфектен за печат върху триизмерни предмети с неправилна форма;
  • Яснота и много добра разделителна способност на изображението;
  • Възможност да се пресъздаде фин растер на надписа;
  • Отлична цена за печат на по-големи производствени обеми.
  • Неприложим за по-меки материали, например текстил. 

Предимството на тампонния печат пред ситопечата е, че дава по-добър детайл. Може да се отпечатват букви с дребен шрифт с идеално качество. 

Тампонният печат, без съмнение е една от най-добрите и ценово ефективни технологии за брандиране на вашите рекламни сувенири, пишещи средства и фирмени подаръци.

За рекламните сувенири с тъмен цвят се препоръчват златни и сребърни мастила, които са и с по-добра покривност.

 

Ситопечат - Screen-printing

Ситопечат - Screen-printing

Ситопечат - Screen printing (S)

Ситопечатът е процес, при който се получава траен отпечатък с помощта на т.н. сито. 
Ситото представлява мрежесто платно, което е опънато плътно и стегнато около устойчива метална или дървена рамка.
При тази технология от филм се копира контактно върху фино сито, покрито с фоточувствителна емулсия. След това върху готовото сито се поставя мастилото, а обектът за печат - под него. С оказан натиск мастилото се нагнетява върху ситото преминава през него и попада върху печатания предмет. 

Ситопечатът се използва предимно при малки и средни тиражи.

Ситопечатът е най-универсалната технология за надписване на сувенири от хартия като готови хартиени пликове, надписи на календари, през текстил например тениски, торбички, спортно облекло, ризи, чадъри, до стъкло, керамика, метал, пластмаса като химикалки, запалки, пепелници и др. 
 
За по-стабилен отпечатък при ситопечат върху някои пластмаси и метали е необходимо да се използват двукомпонентни мастила. При печат с тези мастила различни са само времето и температурата на съхнене, а технологията е като при стандартния ситопечат.

Ротационният ситопечат се използува за надписване на цилиндрични рекламни сувенири като химикалки, запалки, чаши, пепелници, топки и други. При завъртането на сувенира, изображението се разполага на по-голяма площ и това позволява да се събере повече рекламна информация.

* Чрез ситопечатната технология трудно се постига многоцветно изображение, но е добра алтернатива, когато офсетовия печат е неприложим.

Трансферен печат - Transfer printing

Трансферен печат - Transfer printing

Трансферен печат - Transfer-printing (T) 

Трансферният печат е метод за отпечатване на изображения, като се използва междинен носител. Изображението предварително се нанася върху специална хартия, в огледален вид, и се пренася към тъканта под въздействието на висока температура и натиск. 

Тази технология е особено подходяща за пренасяне на изображения върху текстил или чаши, стъкло, метал. Технологията позволява надписване чрез специални преси с нагорещяване от 150 градуса за текстил до 360 градуса, например чашите.

Термотрансферният печат е технология, при която изображението се отпечатва със стандартна технология върху медии, при които чрез нагряване с термопреса пренасят цвета или изображенията от медиата върху продукта.

Термотрансферната технология се използва най-често при текстилните продукти, като се получават изключително ефектни продукти, служещи както  за рекламни материали, така и за персонална употреба.

Трансферният печат е подходящ за брандиране на рекламни чанти от памук и полиестер, рекламни тениски, якета, работни облекла и други.

Напоследък все по-често се прилага дигитален трансферен печат, основан на цветен лазерен печат върху трансферна хартия.
С него могат да се създадат уникални подаръци и промоционни артикули. Използва се при печат върху тениски, печат върху чаши, чинии, пъзели, подложки за мишки, метал, пластмаса, дърво, картон и други. 

Сублимационният печат пък е технология за отпечатване на изображения върху готови изделия - чаши например, и подобно на термотрансфера се прехвърля отпечатаната медиа върху повърхноста им. 

Методът на сублимацията чрез трансфер се използва също посредством офсетов или дигитален печат. От трансферната хартия изображението се прехвърля върху предмета и с висока температура и натиск се залепва.

За трансферния печат осигуряваме специални чаши - MUG, халби, LATTE, MAGIK MUG, чаши-термос и много други. Керамиката е със специално фотополимерно покритие, което позволява трансферираното изображение да не се обелва от горещата вода в съдомиялната машина. 

Офсетов печат - Offset printing

Офсетов печат - Offset printing

Офсетов печат - Offset printing

Офсетовият печат днес е най-широко разпространеният метод за печат на големи тиражи (над няколко хиляди броя). 

Офсетов печат е най-популярната технология за печатане на текст и изображения, предимно върху хартия. На английски език терминът е offset printing.

Принципът му на действие включва няколко етапа на пренос на изображението, традиционен метод с експонация на изображението от филм върху плака или по-модерен – директно от файл.

Т.н. печатна форма или плака – най-често пластина с фоточувствително покритие се използва при печат само за един цвят мастило, примерно книги.

За многоцветно изображение се използват два метода – или повторение на печата поотделно за всеки цвят, или печат с многоцветна печатна машина. И двата метода се основават на разлагането на всеки използван цвят на няколко цветови компонента, например CMYK. За всяка цветна страница се изготвят набор от печатни форми, като изображението върху всяка от тях съответства на един от съставните цветове от системата CMYK. Тя е базирана на 4 основни цвята – синьо-зелено, пурпурно, жълто и черно (cyan, magenta, yellow, black). 

Има два вида машини за офсетов печат:

Листов офсетов печат – при него в машината се подават отделни листове хартия, като те могат да бъдат предварително нарязани в окончателния си вид или да се изрежат впоследствие. Може и се печатат малки и по-големи тиражи.

Ролен офсетов печат – това са по-големи и по-бързи машини. Те се захранват с големи ролки хартия и отделните страници се отделят и оформят след това. Използват се за големи тиражи и печат на вестници.

Директен печат с UV мастила чрез UV LED printer

Компютърен печат - UV LED printer

Директен печат с UV мастила върху сувенири чрез съвременни UV LED принтери за директен печат върху пластмаса, метал, плексиглас, дърво, стъкло, кожа, хартия и други. Възможност за печат на плоскости и предмети с дебелина до 140 mm. 

LED принтера е вид принтер, подобен на лазерния принтер. 
Предимствата на компютърния печат са, че е оппечатването на изображението е бърз процес без предварителна подготовка, както е при тампонния и ситопечата. Не изисква изработка на филми, клишета и други и се получава трайно и пълноцветно изображение. Продукта след печат е напълно готов без допълнително време за сушене.

Можете да печатате върху много голям обем от различни видове материали с персонализирани възможности за печат (отпечатване на разнообразни изображения, 3d ефекти и други).

Сублимационен печат върху текстил - Sublimation-print

Сублимационен печат - Sublimation-print

Сублимационен печат върху текстил- Sublimation-print

Сублимационният печат върху текстил се използва за брандиране на рекламен текстил от полиестер или със специално покритие. Подходящ е за знамена, тениски, торби от плат, престилки, шалчета, поларени одеяла, покривки, хавлии, килими и изтривалки. 
Килимчета и пътеки, с индивидуален размер и с индивидуален или фирмен дизайн и са едно съвременно и идейно решение при обзавеждането на фирмени офис пространства, обзавеждане на хотели и ресторанти. 

При нагряване до нужната температура молекулите на полиестера се "отварят" и сублимационните мастила, които в това време се намират в газообразно състояние, могат да проникнат в полиестера. След прекратяване на въздействието на високата температура, молекулите на полиестера се "затварят" и така изображението остава на полиестера. Отпечатаните чрез сублимационен печат щампи имат по-дълготраен рекламен живот.

Може да се отпечатва върху полиестер, полиамид и други, като е допустимо наличието и на естествени влакна, като памук и други, в границите на 30% от състава на тъканта. 

 

Печат върху керамика - Ceramic printing

Керамика и XP печат - Ceramic and XP printing

Печат върху керамика - Ceramic printing. 

В съвременния свят вече може да печатат изображения директно върху керамика. 
За отпечатване на дигитален печат върху керамичните, стъклените повърхности се използват иновативни цифрови принтери работещи с керамичната боя.

Същевременно дизайна на обектите са водоустойчиви и с желаната дълготрайност. Специалното оборудване работи както нормалните принтери.
Прави изображение изпратена до принтера, и той го печата директно върху повърхността, създавайки изключителни декоративни и ярки композиции. С тази технология, сега можете да създадете многоцветни и също така фото-реалистични изображения.

Освен върху керамика може да се отпечатват качествени и дълготрайни изображения и върху PVC плоскости, стъкло, пластмаса, дърво, кожа, гума, специална хартия, метал, дърво, порцелан, PVC, ABS, акрил, алуминий, желязо, керамични плочки, мрамор, гранит, картон и други.

 

 

 

Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing (CP)

Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing (CP)

Керамичен тампонен печат - Ceramic pad printing

Керамичния тампонен печат вече е лесен процес на брандиране върху керамични и стъклени изделия с помощта на специални керамични мастила. Подходящ е за лога до 2 цвята в умерен размер на надписа или логото ви.

Подобно на обикновения тампонен печат предимството му е, че дава по-добър детайл. Може да се отпечатват дребни и финни изображения или надписи с идеално качество. 

Тампонният печат, без съмнение е една от най-добрите и ценово ефективни технологии за брандиране на вашите рекламни сувенири и фирмени подаръци.

Печатът на тампони е идеален за триизмерни керамични части, тъй като предлага чист пренос на изображението върху керамичната част чрез силиконова подложка. Тази подложка е гъвкава, така че може да се увива, за да не изкриви изображението, предвид някои ограничения на размера. 

 

Обемни стикери с пълноцветен печат - Epoxy-doming

Епоксидна заливка тип печат -

 

Обемни стикери - Epoxy-doming (DO)

Добре познатите ни Обемни стикери (доминг стикери) са ефективен начин за брандиране на различни сувенири. Няма значение дали ще са кръгли, елипсовидни, квадратни, правоъгълни, триъгълни, може да бъдат всякакви с неправилни форми по Вашия проект.

Обемните стикери могат да бъдат произведени в персонализирани форми и са устойчиви на UV лъчи, не пожълтяват. 

Логата се отпечатват и изрязват контурно след което се заливат с полиуретанова смола. Тази технология преобразува плоската печатна повърхност в гъвкъв и триизмерен стикер с невероятен визуален ефект. Полиуретановото покритие запазва яркостта на цветове, както при отпечатването им. Обемните стикери са най-често използвани за брандиране на ключодържатели, химикалки, значки, визитници и много други.

 

Дигитална вложка от хартия - Digital-paper-insert

Дигитална вложка от хартия - Digital-paper-insert

Дигитална вложка от хартия - Digital paper insert (DG)

Дигиталната вложка може да бъде най-различна.
Може да бъде вложка в прозрачен ключодържател, във значка, за обемен стикер, в обвивка на пластмасова чаша, флаер, листовка, визитка, CD с презентация и много други приложения. Значението на "вложка" е - в специална друга твърда обвивка, в която се слага някакъв предмет (списание, книга, тефтерче и подарък), за да се запази или предаде нататък, към друг адресант, читател или ползвател. 
Вложката се отпечатва пълноцветно и носи информация, лого и други данни на вашата дейност или фирма. 

Печат върху перфо фолио

Филм печат -

Онлайн цена за печат върху висококачествено перфо фолио за реклама на прозорци, витрини, коли и джипове (Vision film printing).

Перфо фолио 

или one way vision е еднопосочна визия е най-разпространеният вариант на брандиране с фолио за стъкла и витрини, че и слънчеви очила дори.

Перфо фолиото 

дава отлична видимост отвътре навън и е идеален носител на Вашето лого и фирмена визия. 

Онлайн цени за печат и монтаж на перфо фолио

на коли, витрини и прозорци

За краткосрочни и средносрочни рекламни графики върху прозорци на превозни средства, сгради и други прозрачни повърхности. 

Лазерно гравиране - Еngraving (E)

Гравюра -

Лазерно гравиране - Еngraving (E)

За гравирането върху повърхности се използват лазери, за да маркират повърхността на продукта. Повърхността на продукта практически изгаря в процеса изрязването на логото. Дори и малки лога могат да бъдат изрязани много прецизно.

Лазерното гравиране е предпочитан начин за бързо, качествено и трайно нанасяне на текст, лога, знаци и изображения върху различни материали - за метални, стъклени, дървени и някои пластмасови изделия.

Допълнително, за по-добър ефект гравираното лого, надпис или изображение може да се оцвети чрез специални дълготрайни мастила.

Гравиране може да се извърши върху метални ключодържатели, химикалки, значки с индивидуален дизайн, върху специално обработени кожени изделия и много други.

 

3D Лазерно Гравиране - 3D-Engarving

3D Гравиране -

3D Гравиране - 3D-Engarving. 

3D лазерно гравиране във вътрешността на кристали е уникален метод, при който лазерът прави нано взривове във вътрешността на кристала.
Получава се ефектът на сферичка, която е с бял или белезникав цвят, който се откроява във вътрешността на кристала.
В следствие на множеството нано взирове при гравирането, чрез стотици такива малки сферички с по-светъл цвят се обазува 3D обект с уникални детайли.

 

Щампа - Embossing

Щампа -

Щампа - Embossing

Щампа може да се отнася до: няколко техники за създаване на повдигнати модел на материала: Хартия за щамповане, набирането на хартия и други метални изделия с помощта на специални инструменти, за да изпълни задачата Релефна Регистрация (ЕИР) подравнява щамповане с подлежащо на изображението Кожен щамповане Щампа (производство), търговски мащаб преговане ламарина Обков и гонене, чрез изчукване на ламарина на ръка Изображение щамповане, процесът на създаване на акценти или сенки, които ще заменят светло / тъмно граници на изображение Релефно отпечатване може да се отнася до: Handheld Ембосери, виждат щамповане лента Брайл релефно отпечатване, принтер влияние, който прави текст като тактилни брайлови клетки Щампа може да се отнася до изменение извършва на хармоники, намалявайки тръстика за техниката на overblowing EMBOSS, акроним на Европейския молекулярна биология Open Software Suite

Бродерия - Embroidery

Бродерия -

Бродерия - Embroidery. Embroidery

Машинна бродерия е процес на бродерия, при която машина шевна машина или бродерия се използва за създаване на модели за текстил. Той се използва в търговската в марковите продукти, корпоративна реклама, и еднакво украшение. Любители също машина бродират за лични шевни и занаятчийски проекти. Има много видове машинна бродерия. Те включват свободно движение шевна машина бродерия, това използва основно зиг-заг шевна машина. Голяма търговска бродерия все още се прави с линк бод бродерия от моделите може да бъде ръчно или автоматично контролира. Повече модерна компютъризирана машинна бродерия, използва машинна бродерия или шиене / бродерия машина, която се управлява с компютър, на който ще се бродира съхраняват модели, те могат да имат няколко глави и теми
Печат върху PVC фолио - Vinyl-sticker

Винил стикер печат - Vinyl-sticker

Печат върху PVC фолио - Vinyl-sticker. 

Мономерни самозалепващи фолиа за дигитален печат за равни повърхности.

Печатат се със солвентни, екосолвентни, латексови и UV мастила в зависимост от вида на фолиото и употребата му.

В случай, че фолиото е за външна употреба е желателно да се с мономерен ламинат за защита на разпечатките /мастилата/.

Повърхност: гланц / мат

Подложка: силиконизирана хартия, 135 г/м2

Минимална температура на апликация: > +10°C

 

Цилиндричен, екранен сито печат - Cylindrical screen printing

Цилиндричен, екранен сито печат -

Цилиндричен, екранен сито печат - Cylindrical screen printing. Cylindrical screen printing

Cylindrical-screen-printing

Трансферен печат върху бяла основа - Transfer-printing-on-white-base

Трансферен печат върху бяла основа -

Трансферен печат върху бяла основа - Transfer-printing-on-white-base

Transfer printing on white base

Трансферен печат върху бяла керамика - Transfer-printing-on-white-ceramics

Трансферен печат върху бяла керамика -

Трансферен печат върху бяла керамика - Transfer-printing-on-white-ceramics.

Transfer printing on white ceramics